Sider

mandag den 24. oktober 2011

Rester med et pift og gulerodsboller!

Selvom aftensmaden stod på frikadeller fra fryseren med kartofler, behøver det ikke altid at være kedeligt!
Jeg bagte kartoffel- og gulerodstern i ovnen, varmede frikadellerne og lavede lidt grønt dertil.


Jeg fik også bagt lidt brød i dag - det er også ved at være længe siden!
Jeg fandt opskriften lige her, men har ændret lidt i den. Min redigerede opskrift kan læses nedenunder:

Antal: 10 stk.
Bagetid: Ca. 18 minutter ved 200 grader.
Ingredienser:
½ pakke gær
1/4 tsk salt
1 spsk olie
2 3/4 dl lunken vand
Ca. 250 gram revne gulerødder
5-7 kugler frossen spinat
100 gram solsikkekerner
150 gram grahamsmel
150 gram fuldkornsspeltmel
200 gram hvedemel

Den frosne spinat tøes op - enten i en si med kogende vand eller i en skål i en times tid.
Gæren opløses i salten og olien tilsættes.
Vandet, de revne gulerødder og spinaten tilsættes og røres godt sammen.
Solsikkekernerne tilsættes sammen med melene og det hele æltes godt sammen.
Det stilles til hævning i 1 time.
Herefter deles dejen i boller - jeg delte min i 10 boller.
Herefter skal de hæve ½ time.
De bages midt i ovnen og til de har en let gylden skorpe.

Bollerne er dejligt luftige og håber de er godt mættende!

3 kommentarer:

  1. Hvor ser de boller da bare helt eminent gode ud - jeg skal da lige huske på din opskrift næste gang jeg skal bage:-)

    SvarSlet
  2. Uhm...Jeg må tilslutte mig LaTascha, de boller ser vildt lækre ud !!!

    SvarSlet
  3. Anne - De er stadig svampede så vil klart anbefale dem og man kan jo bruge alverdens mel til dem :)

    Merca - De smager også godt og så har de en masse dejlige farver pga. spinaten og gulerødderne :) Dog kunne de godt bruge lidt mere smag - måske bare lidt mere salt.

    SvarSlet

Tak for din kommentar! Den varmer :)