Jeg er slet ikke til hele fjerkræ pga. skroget og alle benene, så Søren måtte træde til og rense den og også gøre den klar til spisning. Men jeg fik selv vendt den rundt i gryden og brunet af og sådan. Det er utroligt hvad to skeer kan klare! :)
Gammeldags Grydekylling:
Tilberedningstid/Forberedelsestid: Ca. 1 ½ time.
Ingredienser:
1 hel kylling på ca. 1200 gram
Salt + peber
Margarine
5-6 dl vand
Kyllingen renses godt af og skylles grundigt med vand.
Der kommes salt og peber både indeni og udenpå kyllingen.
Margarinen brunes af i en gryde og kyllingen brunes af på alle fire sider. Ca. 5. minutter på hver side.
Herefter lægges kyllingen med brystet nedad og vandet tilsættes. Kyllingen skal ca. være halt dækket af vand.
Kyllingen "hygger sig" under låget i 1 time eller til der kommer klar "væske" frem hvis du stikker en gaffel i kødet.
Jeg lavede lidt broccolikræs dertil, som er en "opfindelse" min mormor engang lavede. Jeg ved ikke om det er en almindelig kendt opskrift, men jeg kender den kun fra min mormor.
Broccolikræs:
Tilberedningstid: 15 minutter.
Ingredienser:
1 broccoli
1 spsk. creme fraiche
Salt
Broccolien skæres i små stykker og koges i 5-10 minutter (kommer an på hvor små stykker de er skåret i).
Herefter blendes de med stavblender, elpisker eller hvad man ellers har. Hvis man godt kan lide lidt "klumper" deri, kan man blot gøre det med en gaffel.
Creme fraichen og salten tilsættes og røres rundt.
4 kommentarer:
Mums det ser godt ud! Har heller aldrig prøvet at lave en hel kylling før ;)
Trine - Det er godt at høre, at jeg ikke er den eneste :) Men vil klart prøve det igen og se om jeg er lidt mere modig næste gang, så jeg også selv kan gøre den klar til stegningen :) Heh!
Den broccolikræs må jeg prøve! :)
Sussi - Den er absolut anbefalelsesværdig :)
Prøv dig frem med creme fraichen. Nogle kan ikke lide en så fremtrædende smag af creme fraiche, og så skal der nok ikke en hel spsk. i :)
Send en kommentar