tirsdag den 21. januar 2014

Bryllup - Middagen!

Alle billederne er taget af Thorhauge Fotografi!

Omkring kl. 18 gik vi til bords og fik serveret vores skønne bryllupsmiddag.
Vi sagde først et par ord og takkede alle vores skønne gæster, og herefter gav vi min svigermor ordet som var toastmaster - en post hun klarede så godt med hendes gode påfund og rolige overblik!


Vi havde sammen med Danni fra Scheelsminde lavet vores ønskemiddag, men hvor kokkene stadig kunne "trylle" lidt og kræse om os gæster!


Forretten bestod af røget andebryst med salat og tranebær, syltede frugter og hjemmebagt brød! 


Den første taler var min stedfar. Det var en tale omkring min betydning i hans liv og om hvor stolt han er over mig og de bedrifter jeg har opnået - store ord fra en mand som ikke rigtig taler om følelser :)

Den næste taler var min kære mand som var meget nervøs. Men han klarede det godt og fik sagt alle de ting han ønskede at sige. Vi er ikke altid nogle som overøser hinanden med kærlighedserklæringer i det daglige, men vi ved altid hvor vi har hinanden - og det bar hans tale bl.a. præg af - og faktisk også min! :)
Hans tale sluttede med at vores DJ spillede sangen "Din for evigt" med Burhan G. Det var en god afslutning, da vi i de minutter sangen varede kunne sidde stille sammen og bare nyde hinanden i nuet, mens vores nærmeste var omkring os!


 Efter forloverens sang (han er ikke den store taler, så sprang let over det med en sang), var det blevet tid til champagnesorbet. Mmmmmh mums - jeg kunne spise det hver dag!


Og så var det blevet min tur til at tale. Jeg havde forberedt nogle dybe ord for min sømand. En tale som var lidt svær at komme igennem, da der for mig lå nogle flere ting i de dybere lag, men jeg kom heldigvis igennem den uden tårer. Ja faktisk gråd jeg ikke en eneste gang på hele dagen - dog var svigermor lige ved at spolere det, pga. de rosende ord hun sagde om mig i hendes tale!


Hvis jeg kunne have gjort noget om på dagen, så skulle det kun have været én ting - at have kigget mere op.
Jeg kiggede en del ned og var ofte lidt usikker på mig selv. Men set tilbage så skulle jeg bare have sprunget ud i dagen uden at tænke så meget og bare have nydt at se alle gæsterne i øjnene! 

Efter min tale var det blevet tid til hovedretten, som bestod af oksemørbrad med sommerfrikasse, smørstegte kartofler, lidt friske grøntsager og flødepebersauce.
Der er "tradition" for at man tager rigeligt af kød i min familie, så fadet kom glædeligt ind fire gange, hvorefter min storebror måtte give op - til tjenernes store fornøjelse :)


Der var skønt humør blandt bordene, og der blev ofte skålet til hinanden - rødvinen slog dog hårdt og gav en del tømmermænd til nogle gæster! :)


Efter hovedretten sneg vi os ud foran feststedet og fik taget nogle solnedgangsbilleder - nogle jeg er virkelig glad for at have den dag i dag!


Bettemanden havde et lille indslag med til festen og havde (selvfølgelig) sendt min mor som budbringer.
Hun har sørget for en kasse (med et afskyeligt billede af os :) ), hvor alle gæsterne skrev beskeder og lagde i. Denne får vi så på vores 1 års bryllupsdag, sammen med nogle andre ting fra dagen, som dog fortsat er en hemmelighed :)


De sidste talere var min svigerinde, svigerfar, en ældre bekendt af min familie og min svigermor. Og så kom der også en sang fra mine brødre og svigerinder.
Som alle de andre taler var disse også fyldt med skønne ord, alkoholiske anekdoter fra Sørens vilde ungdom (dem fortalte alle vist om) og velmenende råd om fremtiden. Og selvfølgelig den obligatoriske snak om snarlige børnebørn. Hmmm ja :)

Men mellem disse taler og indslag var der også rigeligt tid til kysserunder.Som afslutning på middagen fik vi en skøn dessert - Gateau Marcel med is og frugter. Den dessert må jeg virkelig også selv få lavet en dag for nøj det smagte himmelsk!


Under middagen blev der dog også klapret med glas og bestik, så vi flere gange måtte op på stolene og ned under bordet! :)


 
Alle billederne er taget af Thorhauge Fotografi!

Ingen kommentarer: