tirsdag den 8. marts 2011

Nybagte brud og muffins!

Så fik jeg lige lyst til at bage lidt igår og gik derfor i krig med en omgang gulerodsbrud og bananmuffins, da vi havde nogle bananer som var godt modne!

Gulerodsbruddene er fra Den Store Bagebog 3:

Opskriften er til 12 brud men jeg fik alligevel 14 store.

Forberedelsestid: 2½ time.
Bagetid: 15 min. ved 220 grader.

50 gr. gær
15 gr. salt
Ca. 5½ dl lunken vand
75 gr. sukker
1 kg hvedemel
75 gr. blødt smør (jeg valgte at smelte smørret)
2 æg
4 revne gulerødder
150 gr. solsikkekerner

Gæren opløses med salten og det lunkne vand tilsættes..
Sukker og mel tilsættes.
Smørret tilsættes og dejen æltes godt.
Dejen sættes nu til hævning i 1 time.
Der laves en fordybning i dejen og æg, gulerødder og solsikkekerner tilsættes.
Det hele hakkes sammen med en kniv på bordet (Jeg valgte dog at bruge klør 5 og ælte det hele sammen istedet).
Dejen deles i 12 brud (eller hvor mange du nu synes der skal være) og sættes på en bageplade og hæver i 1 time.
Brudene bages i midten af ovnen.

Jeg fik ikke taget et billede af dem færdigbagte, men de hævede en del mere :)

Opskriften på bananmuffins er hentet herfra:

Jeg fik 14 fine muffins.

Forberedelsestid: 15 min.
Bagetid: 25-25 min. ved 175 grader.

3 æg
170 gr. sukker
2 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
125 gr. hvedemel
100 gr. smeltet afkølet smør
2½ mosede bananer

Æg, sukker og vanillesukker piskes godt sammen.
Bagepulver, mel og smør røres stille i.
Bananerne tilsættes til sidst.

Jeg brugte silikoneforme og smurte dem godt med lidt smeltet smør og fylte dem næsten til kanten. De hæver godt i ovnen men når de kommer ud falder de lidt sammen igen, så man skal ikke være bange for at de flyder over.

Jeg fik dog heller ikke taget billede af dem, men det kommer næste gang når de skal spises. De blev lagt i fryseren, så vi har lidt lækkert til når vi går igang med huset :)

1 kommentar:

Anonym sagde ...

I hvor ser det godt ud.